6 key questions about swine fever
What swine fever?
is a highly contagious respiratory illness caused by recombination of 4 virus: a dell'influenza umana, due di quella porcina e uno dell'aviaria, con la particolarità che passa dal maiale all'uomo e si trasmette tra umani. La maggior parte dei pazienti non ha complicazioni se non ha fattori di rischio associati e si recupera in una settimana, anche senza ricevere trattamento.La mortalità è molto bassa (0,5%) e si produce quando passa a pneumonia grave, la maggior parte delle volte in gruppi a rischio.
Come si contagia la febbre suina?
Al parlare, tossire o starnutire, una persona malata espulsa piccole gocce di saliva o secrezioni nasali che contengono virus. Questi si muove nell'aria ed entra in contatto con la nostra bocca o naso. Si può anche depositare in altre surfaces and on our hands and touch your eyes, nose or mouth, it infected. From there, the importance of washing your hands often with soap.
Should I use a mask?
Only if you have an infected person to prevent new cases of infection or if you're near a patient. Masks should always be disposable.
I can travel without problems?
swine fever was confirmed in so many countries that restrict travel would have little or no effect on its propagation. If you are traveling, however, remain vigilant for symptoms for seven days.
I can eat pork?
The virus is not transmitted through the pork or its derivatives. There is no danger.
If I suspected of being infected, what should I do?
If you have fever, cough, difficulty in breathing or choking sensation, contact by phone to the emergency room. They will assess your symptoms over the phone and the level of risk and take appropriate action. Only severe cases are hospitalized.
0 comments:
Post a Comment